Gratis kontorpakke

1187283_66693046Det kan være en bekostelig affære at anskaffe sig en kontorpakke, hvis man går efter et produkt som fx Microsoft Office. Heldigvis findes der alternativer til dem, der ikke ønsker at have mange penge op af lommen.

OpenOffice er en 100% gratis kontorpakke udgivet under open source licensen LPGL. Selve brugerfladen minder utrolig meget om den, der er i Microsoft Office pakken. Der er dog nogle funktioner og menuer, der en smule anderledes.

OpenOffice indeholder alle de gængse funktioner såsom: tekstbehandling, regneark, præsentationer, vektorbaserede tegninger, formelredigering samt databaser. Dermed er det en fuld funktionel kontorpakke, og et suverænt alternativ til de dyre kontorpakker.

Kræver en smule tilvænning

Arbejder du med andre kontorpakker dagligt? Så kan det kræve en smule tilvænning at benytte OpenOffice. Man finder dog hurtigt ud af, hvordan de forskellige funktioner benyttes, da brugerfladen minder meget om Microsoft Office kontorpakken. Kontorpakken findes desuden på mange forskellige sprog, heriblandt dansk og engelsk, hvilket gør brugen af programmet nemt og smertefrit.

Kompatibelt med de fleste

OpenOffice er desuden kompatibel med de fleste andre kontorpakker, så du skal ikke være bekymret for ikke at kunne arbejde sammen med kolleger, venner osv., der benytter andre kontorpakker. Filtypen for OpenOffice er som standard ODF (OpenDocument format), men der er mulighed for både at gemme og læse filer som .doc, .docx, .xml, .pdf osv.

Kontorpakken fungerer desuden både under Windows, Mac, Linux og Solaris styresystemer.

Du kan downloade OpenOffice gratis her.

Nøgleord: , , .Bogmærk Permalink.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *